Huldiging Fred Veestra

Op zaterdag 1 april – en dat is geen grap – heeft het bestuur van OGB twee bijzondere leden, Fred Veenstra en Giel Beuker, eens goed in het zonnetje gezet.

Hieronder kunt u de speech voor Fred Veenstra teruglezen.

SPEECH VOOR FRED VEENSTRA

Overzicht van ons bijzondere lid van O.G.B.

De Weledele Biljarter Fred Veenstra
01 – 04 – 2023

Beste zwager, vriend en medebestuurder.
Hierbij willen wij jou feliciteren met je 50 jaren lidmaatschap van OGB. Je bent al lid sinds augustus 1972.

Maar laat ik eerste eens iets over jou vertellen, want ik ken je toch al 53 jaar. We kwamen elkaar tegen bij onze lieve schoonmoeder Jans. Want jij kreeg verkering met jouw lieve vrouw Marjan en ik was al met mijn lieve Jopie.

Je ging ’s avonds enthousiast met mij mee naar de biljartwedstrijden en proefde zo van de sport en je gaf je ook op voor de biljartsport. Dit was het laatste jaar in het KAB-gebouw (de Vet Keet). Bertus Kleinman ging weg en wij gingen een avontuur tegemoet met RKOG. Je zette je toen meteen al in voor de club.

In 1974 zijn we van het KAB-gebouw naar de winkel van Aad Aaldijk verhuisd. Toen nam jij, naar aanleiding van de ziekte van Wil van Vliet, het secretarisschap op je.

Na 1 clubseizoen gingen we in 1975 naar Cecil, nu Archibal.
Na weer 1 seizoen, gingen we in 1976 naar Het Badhuis.
Hier bleven we tot 1980. Toen gingen we naar de Nieuwe Margriet. Destijds heb je je bestuursfunctie neer moeten leggen, omdat je ook heel druk was met en in het bestuur zat van BHC Handbal, waar je nog steeds actief bent. Ook toen je broer Jan de functie overnam.

Maar ook daar zaten we met O.G.B. toch niet helemaal lekker, dus zijn we toen verhuisd naar de winkel in de Havenstraat, met eigen biljarts en eigen exploitatie.

Daar werd je in 1986 penningmeester en dat ben je tot op de dag van vandaag gebleven. Mede dankzij jouw inzet van 1986 tot vandaag is de club geworden wat het nu is en daar zijn alle leden zeer trots op. Hiervoor zeer bedankt Fred! En ook jouw lieve vrouw Marjan bedankt, want zij moest ook alles maar meemaken.

6 jaar Secretaris en 37 jaar Penningmeester.
Wat een verdienste!

Nu even over jouw prestaties.
In 1975 werd je persoonlijk kampioen 5e klasse libre District, toen gewest in Tuitjenhorn daarna 5e in Apeldoorn.
Daarna diverse finales gespeeld met een moyenne van bijna 4 en je bent al lange tijd speler C1. Je bent diverse keren Clubkampioen persoonlijk en met je team doe je altijd aan alle toernooien mee. Je bent een zeer enthousiaste biljarter.

Beste Fred, je hebt ook diverse keren de feestavonden geregeld, zoals: met de boot op de Vecht met het koud buffet en de travestiet en De Chinees Azië en daarna met de Bus naar André van Duin en De studio Aalsmeer Barcelona.

Ook sta je nog achter de bar, 1 x in de week en 1 zaterdag per
maand. Ook heb je altijd diverse klusjes en schilderwerkjes gedaan.

Beste Fred Ik zal best nog wat dingen vergeten zijn, neem me dat dan alsjeblieft niet kwalijk.

Daarom Fred en ook Marjan, bedankt namens heel OGB

Hierbij een Oorkonde voor 50 jaar lidmaatschap en daarbij een aardigheidje + een bloemetje.

Fred bedankt!

Maar beste Fred, hier zijn we er nog niet mee.
Het bestuur heeft namelijk unaniem besloten om jou tot erelid te benoemen van jouw cluppie en daarbij hoort een extra cadeautje en natuurlijk een bos bloemen voor Marjan.

We houden van je en zien je nog heel graag elke week bij OGB.

Voorzitter en Bestuur O.G.B.

Gerard Dashorst
Jan Veenstra
Maurits Kinsbergen
Arnold Martin