Nieuws

Huldiging Fred Veestra

Op zaterdag 1 april – en dat is geen grap – heeft het bestuur van OGB twee bijzondere leden, Fred Veenstra en Giel Beuker, eens goed in het zonnetje gezet.

Hieronder kunt u de speech voor Fred Veenstra teruglezen.

SPEECH VOOR FRED VEENSTRA

Overzicht van ons bijzondere lid van O.G.B.

De Weledele Biljarter Fred Veenstra
01 – 04 – 2023

Beste zwager, vriend en medebestuurder.
Hierbij willen wij jou feliciteren met je 50 jaren lidmaatschap van OGB. Je bent al lid sinds augustus 1972.

Maar laat ik eerste eens iets over jou vertellen, want ik ken je toch al 53 jaar. We kwamen elkaar tegen bij onze lieve schoonmoeder Jans. Want jij kreeg verkering met jouw lieve vrouw Marjan en ik was al met mijn lieve Jopie.

Je ging ’s avonds enthousiast met mij mee naar de biljartwedstrijden en proefde zo van de sport en je gaf je ook op voor de biljartsport. Dit was het laatste jaar in het KAB-gebouw (de Vet Keet). Bertus Kleinman ging weg en wij gingen een avontuur tegemoet met RKOG. Je zette je toen meteen al in voor de club.

In 1974 zijn we van het KAB-gebouw naar de winkel van Aad Aaldijk verhuisd. Toen nam jij, naar aanleiding van de ziekte van Wil van Vliet, het secretarisschap op je.

Na 1 clubseizoen gingen we in 1975 naar Cecil, nu Archibal.
Na weer 1 seizoen, gingen we in 1976 naar Het Badhuis.
Hier bleven we tot 1980. Toen gingen we naar de Nieuwe Margriet. Destijds heb je je bestuursfunctie neer moeten leggen, omdat je ook heel druk was met en in het bestuur zat van BHC Handbal, waar je nog steeds actief bent. Ook toen je broer Jan de functie overnam.

Maar ook daar zaten we met O.G.B. toch niet helemaal lekker, dus zijn we toen verhuisd naar de winkel in de Havenstraat, met eigen biljarts en eigen exploitatie.

Daar werd je in 1986 penningmeester en dat ben je tot op de dag van vandaag gebleven. Mede dankzij jouw inzet van 1986 tot vandaag is de club geworden wat het nu is en daar zijn alle leden zeer trots op. Hiervoor zeer bedankt Fred! En ook jouw lieve vrouw Marjan bedankt, want zij moest ook alles maar meemaken.

6 jaar Secretaris en 37 jaar Penningmeester.
Wat een verdienste!

Nu even over jouw prestaties.
In 1975 werd je persoonlijk kampioen 5e klasse libre District, toen gewest in Tuitjenhorn daarna 5e in Apeldoorn.
Daarna diverse finales gespeeld met een moyenne van bijna 4 en je bent al lange tijd speler C1. Je bent diverse keren Clubkampioen persoonlijk en met je team doe je altijd aan alle toernooien mee. Je bent een zeer enthousiaste biljarter.

Beste Fred, je hebt ook diverse keren de feestavonden geregeld, zoals: met de boot op de Vecht met het koud buffet en de travestiet en De Chinees Azië en daarna met de Bus naar André van Duin en De studio Aalsmeer Barcelona.

Ook sta je nog achter de bar, 1 x in de week en 1 zaterdag per
maand. Ook heb je altijd diverse klusjes en schilderwerkjes gedaan.

Beste Fred Ik zal best nog wat dingen vergeten zijn, neem me dat dan alsjeblieft niet kwalijk.

Daarom Fred en ook Marjan, bedankt namens heel OGB

Hierbij een Oorkonde voor 50 jaar lidmaatschap en daarbij een aardigheidje + een bloemetje.

Fred bedankt!

Maar beste Fred, hier zijn we er nog niet mee.
Het bestuur heeft namelijk unaniem besloten om jou tot erelid te benoemen van jouw cluppie en daarbij hoort een extra cadeautje en natuurlijk een bos bloemen voor Marjan.

We houden van je en zien je nog heel graag elke week bij OGB.

Voorzitter en Bestuur O.G.B.

Gerard Dashorst
Jan Veenstra
Maurits Kinsbergen
Arnold Martin

 

Huldiging Giel Beuker

Op zaterdag 1 april – en dat is geen grap – heeft het bestuur van OGB twee bijzondere leden, Fred Veenstra en Giel Beuker, eens goed in het zonnetje gezet.

Hieronder kunt u de speech voor Giel Beuker teruglezen.

SPEECH VOOR GIEL BEUKER

Overzicht van ons bijzondere lid Giel, die de meeste jaren OGB-lidmaatschap op zijn naam schrijft!

De Weledele Biljarter Machiel Beuker
01 – 04 – 2023

Beste Ome Giel, zoals zovelen je terecht noemen

Wat een prestatie, op je 91ste verjaardag biljart je gewoon nog, ondanks alle uitdagingen die jouw respectabele leeftijd met zich meebrengen.

Maar laat ik eens wat over je vertellen, want ik ken je toch zeker al 65 jaar! Als buurman, als schoenmaker van mijn lieve schoonmoeder Jans, én als enthousiast biljarter.

Ik kreeg van jou op mijn 13e een oud tenue waar jouw vrouwtje Alie een elastieken band om maakte, zodat ik hem aankon bij jeugdbiljarten.

Giel jij bent clubman van ons cluppie in hart en nieren.
Lid geworden van 1948 tot 1968, 20 jaar, toen nog RKOG in het KAB-gebouw. De Vet Keet waar RKOG was begonnen, dat waren best zware jaren voor zo’n biljartclub net na de oorlog.

Daarna weer lid geworden in 1984, in de Havenstraat, de winkel van Mijndert Rebel. Op verzoek van mijn persoon.

Tot nu dus totaal 58 jaar.

Nu even wat zijn prestaties waren in 1957. Je werd met jouw team RKOG 1
Met: Gerrit v. Gog/Giel Beuker/Bertus Kleiman en Theo v Harmelen kampioen 1ste klasse libre, district en gewest.
Ook in dit jaar werd je districtskampioen 2de klasse Persoonlijk. Met een moyenne van gemiddeld 7. Wat later opliep tot circa een gemiddelde van 9.
Daarna heb je nog zoveel kampioenschappen gespeeld en prijzen veroverd, die ik niet allemaal op zal noemen.

In 1962 maakte je het in een partij voor het eerst uit met een serie van 101!
Ook in 1984, toen je terugkwam, speelde je een moyenne van 2 en moest je in de clubkampioenschappen 60 caramboles maken tegen een nieuw lid, Gijs v Terering. Hij moest er 30, jij was in 7 beurten uit en Gijs had er pas 5. Hij pakte zijn fiets en we hebben hem nooit meer teruggezien.

Bij de Finale Hoofdklasse 2008 werd je weer kampioen, met een gemiddelde van 6.81. Je zat elk jaar wel in de finale hoofdklasse Extra libre en je viel ook vaak in de prijzen.

In 2012 speelde je nog een bijzondere wedstrijd tegen Cees Timmer. Jij begon met een serie van 19 van acquit. Cees liep naar het biljart en maakte de 250 caramboles in één keer uit en ik hoor je nog zeggen dit is mijn hoogste moyenne in een partij van mijn leven. Geweldig allemaal.

Maar beste ome Giel, ook zat je vele keren in de kascommissie en was je in 1965 penningmeester. En van 1991 tot 2000, tot je 80ste, was je in ons nieuwe clubhuis te vinden, samen met je lieve vrouw Allie. Elke week 1 avond. Je zat soms tot in de vroege uurtjes moppen uit je mouw te schudden. Ook heb je vele finales achter de bar gestaan. Je deed allerlei werkjes voor OGB, zoals het repareren van stoelen, van vloerbedekking, het verzorgen en meerdere malen maken van de overtreklakens over de biljarts en nog meer dingen.

Helaas moest je je lieve Alie in 2018 verliezen. Je hebt zelf toen ook nog heel veel problemen gekend, maar jij bleef altijd optimistisch.

Daarom Giel, hierbij namens heel OGB een oorkonde voor 58 jaar lidmaatschap en daarbij een aardigheidje + een bloemetje.

Giel BEDANKT en we zien je nog heel graag elke week bij OGB.

Namens voorzitter O.G.B.
Gerard Dashorst

Chris Tiebout

Met grote droevenis delen wij u mede dat ons verenigingslid
Chris Tiebout op 10 november jongstleden is overleden.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Chris.
Wij wensen u veel sterkte en kracht bij het dragen van uw verlies.

Namens het OGB bestuur en alle leden.

Verdrietig nieuws

Soms heeft een club ook verdrietig nieuws te melden. Zo is onlangs Yvonne, de echtgenote van Alfred van der Put, overleden. Ook Ge van Vuren is ons ontvallen, hij was OGB-lid sinds januari 1992. Ge kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen.

En dan hebben we ook nog afscheid moeten nemen van Frank Copier. Frank is op 48-jarige leeftijd overleden. Frank was lid van OGB sinds februari 1987, hij was toen 13 jaar en speelde bij onze jeugd. Frank groeide uit tot een van de beste driebanders van ons district!

Onze gedachten gaan uit naar alle dierbaren van de overledenen.
Wij wensen u allen veel sterkte en kracht bij dragen van uw verlies.

Namens het OGB bestuur en alle leden.

Nieuwe lakens

Op 5 september komen er nieuwe lakens op de biljarts.

De ballen zijn nog van dusdanige kwaliteit (vanwege de coronaperiode) dat deze ook dit seizoen kunnen worden gebruikt.